top of page

Over  Louis

Beste bezoeker,

U staat op het punt om mijn werk te gaan bekijken of u heeft dat al gedaan.

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Louis de Vries, beeldend kunstenaar, geboren in 1954 en ik heb mijn opleiding genoten aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

 

Waar ik ooit ben begonnen met schilderen op het platte vlak, ben ik via het maken van assemblages terecht gekomen bij het maken van objecten. Deze construeer ik uit gevonden materiaal. Niet alles wat ik vind voldoet aan mijn criteria voor het bewaren ervan.

Ik heb een fascinatie voor voorwerpen die al een leven achter zich hebben met zichtbare sporen zoals roest, verkleuring, beschadigde oppervlakten enz. en het zijn deze vindsels die ik de moeite van bewaren waard vind.

 

Ik werk intuïtief en weet dus niet van tevoren wat ik ga maken. Ik wil dat mijn objecten er uitzien alsof ze al een tijd bestaan. Alledaagse voorwerpen krijgen van mij een nieuwe betekenis en worden deel van een nieuw geheel. Ik suggereer vaak beweging in mijn werk, wat vaak nutteloos van aard is .  Mijn werk wordt daardoor nogal eens humoristisch opgevat, maar daar ben ik niet bewust mee bezig. Wellicht dat de onmogelijkheid van het object de kijker doet glimlachen.

Vriendelijke groet,

Louis de Vries

Educatie:

Gerrit Rietveld Academie Amsterdam

bottom of page